Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlő dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg szőlő ( fehér vagy piros)
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix
  • 1 dl víz

Elkészítése

A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, majd a vízzel együtt egy lábasban feltesszük főni. Közepes lángon kb. 60 percig főzzük, amíg teljesen szétesik.

Ezt követően átpaszírozzuk, ügyelve arra, hogy a mag ne kerüljön a dzsembe. Hozzáadjuk a cukrot, majd ismét felforraljuk. Beletesszük a dzsemfixet, és további 5 percig főzzük, folyamatos keverés mellett.

A még forró dzsemet steril üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, ahol lassan kihűl.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt adni, főzés közben tehetünk bele egy kevés fahéjat vagy vaníliát. A dzsem így sütemények töltelékeként is különösen finom lesz.

https://receptneked.wps.hu/befozes/szolo-dzsem/