Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Szőlő-körte dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlő-körte dzsem különleges ízvilágú befőtt, amelyben a szőlő gazdag aromája és a körte lágysága tökéletesen kiegészítik egymást. Pirítósra kenve, sütemények töltelékeként vagy akár sajttál mellé is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A szőlőt alaposan megmossuk, a szemeket lecsipkedjük a szárról, majd kinyomjuk belőlük a gyümölcshúst, a héjat félretesszük. A gyümölcshúst először átforraljuk, majd szitán átszűrjük, hogy a magok eltávozzanak.

Ezután visszatesszük főzni, hozzáadjuk a szőlőhéjat, a mézet, a meghámozott, felkockázott körtét, a citromlevet és a cukrot. Közepes lángon kb. 25 percig főzzük, időnként megkeverve.

A főzés végén hozzáadjuk a dzsemfixet, és további 2–3 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

A még forró dzsemet tiszta, száraz üvegekbe merjük, jól lezárjuk, majd 5–10 percre fejre fordítjuk, hogy vákuum keletkezzen.

Tipp

A körte mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk: több körtével édesebb, kevesebbel savanykásabb lesz a dzsem. Ha különlegességet szeretnénk, kevés fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk bele.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is