Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás barackdzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,2 kg nektarin
  • 2 csomag dzsemfix 2:1-ben
  • 40 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 38 ml vaníliaaroma vagy ahelyett 5 cs vaníliás cukor

Elkészítése

A barackokat megmossuk, forró vízbe mártás után lehéjazzuk és kimagozzuk. Húsdaráló apró lyukú tárcsájával ledaráljuk.

A gyümölcshúst egy vízzel kiöblített edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukor, a vanília és a dzsemfix keveréket, majd forrástól számított 2-3 percen át főzzük. Még forrón üvegekbe tesszük, lezárjuk, pár percre fejre állítjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk zselésedni.

A barack és a vanília nagyon jó párosítás, finom dzsemet kapunk a végére.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/befozes/vanilias-barackdzsem/