Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Vaníliás sárgabarack lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1-1,5 kg friss, sérülésmentes sárgabarack 25 dkg cukor 10 dkg vaníliás cukor 1 zacskó 3:1 Dzsemfix (én évek óta ezt a fajtát használom és tökéletesen bevált) Elkészítése: A gyümölcsöt alaposan megmosom, kimagoztam, lecsepegtettem. Egyből egy nagy lábasba tettem, és botmixerrel alaposan összeturmixoltam. Azért szeretem így csinálni mert nagyobb darabok is maradnak benne. Beleöntöm a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Veronica
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg friss, sérülésmentes sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 1 zacskó 3:1 Dzsemfix (én évek óta ezt a fajtát használom és tökéletesen bevált)


Elkészítése:

A gyümölcsöt alaposan megmosom, kimagoztam, lecsepegtettem. Egyből egy nagy lábasba tettem, és botmixerrel alaposan összeturmixoltam.

Azért szeretem így csinálni mert nagyobb darabok is maradnak benne. Beleöntöm a 2 féle cukrot és a zselésítőt majd felteszem főni.

A zacskón leírtak szerint 1-3 percig hagyjuk lobogva főni. Az alaposan kimosott üvegekbe azonnal betöltjük és jól lezárjuk, mehet a polcra.

Azért szeretem ezt a fajta befőzést, mert csak pár percig kell főzni a lekvárt, ezáltal marad valamennyi vitamin és ásványi anyag tartalma és cukortakarékos.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is