Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás sárgabarack lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg friss, sérülésmentes sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 1 zacskó 3:1 Dzsemfix (én évek óta ezt a fajtát használom és tökéletesen bevált)


Elkészítése:

A gyümölcsöt alaposan megmosom, kimagoztam, lecsepegtettem. Egyből egy nagy lábasba tettem, és botmixerrel alaposan összeturmixoltam.

Azért szeretem így csinálni mert nagyobb darabok is maradnak benne. Beleöntöm a 2 féle cukrot és a zselésítőt majd felteszem főni.

A zacskón leírtak szerint 1-3 percig hagyjuk lobogva főni. Az alaposan kimosott üvegekbe azonnal betöltjük és jól lezárjuk, mehet a polcra.

Azért szeretem ezt a fajta befőzést, mert csak pár percig kell főzni a lekvárt, ezáltal marad valamennyi vitamin és ásványi anyag tartalma és cukortakarékos.

https://receptneked.wps.hu/befozes/vanilias-sargabarack-lekvar/