Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virágokkal kevert cukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 marék virágszirom
  • 15 dkg barnacukor


Elkészítése:

Erre a célra édeskés aromájú virágokat érdemes használni: bodza, akác, levendula, orgona, rózsa, ibolya.

Használjunk tiszta, jól zárható, üveget.

Töltsük egyharmadig cukorral (barna cukor, kristálycukor, ki mit szeret) szórjunk rá egy marék apró virágszirmot, majd ismét egy réteg cukor, megint szirom, végül cukrot a tetejére, de maradjon egy jó centiméteres hely.

Zárjuk le szorosan és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. Naponta rázzuk meg, ugyanis tömbbé áll össze a nedvességtartalomtól.

A virágszirmok napokon belül megbarnulnak, de ez az aromáján semmit sem változtat.

Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz.

[box style=”info”]Barna cukorból készítem, és nem szoktam finomra őrölni a cukrot. Nagyon különleges ízt kölcsönöz a teának, ezért az elkészült teát szűröm le. Mellesleg ezzel a módszerrel fürdősót is készítek, csak cukor helyett tengeri sót és fűszernövényeket is használok.[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/viragokkal-kevert-cukor/