Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Vödrös vegyes savanyúság

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vödrös vegyes savanyúság, amelyben a különféle zöldségek ropogósan megőrzik frissességüket az ecetes, fűszeres lének köszönhetően.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
remi
Beküldte: 2013.10.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a maradék vizet. Az ecetet, a fűszereket (babérlevél, mustármag, egész bors), a borkénport, a nátrium-benzoátot és a leveleket (meggyfa és diófa) is belekeverjük a vödörbe.

Ezután a megtisztított, tetszés szerint feldarabolt zöldségeket (paprika, zöld paradicsom, karfiol, erős paprika, apró hagyma, illetve más kedvelt zöldség) rétegezve beletesszük. Alaposan összekeverjük, majd nehezéket – például egy lapos tányért – teszünk a tetejére, hogy a zöldségek a lé alatt maradjanak. Végül légmentesen lezárjuk a vödröt.

Néhány nap érlelés után a savanyúság fogyasztható, és hűvös helyen hónapokig eltartható.

Tipp

A savanyúság ízét gazdagíthatjuk tormával vagy zellerlevéllel. A színek és ízek változatossága érdekében sárgarépát vagy uborkát is tehetünk bele, így még mutatósabb és zamatosabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
remi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is