Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros szederjam recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg szeder
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 alma


Elkészítése:

Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy leheletnyi vízzel puhára főzzük.

A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.

Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.

Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]A recept egy kiló szederhez íródott, természetesen arányosan felszorzandó az elérhető szedermennyiséghez.[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/vorosboros-szederjam/