Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zakuszka egy klasszikus erdélyi zöldségkrém, amelyet leggyakrabban pirítósra kenve vagy húsok mellé fogyasztunk. A sült padlizsán, a kápia paprika és a paradicsom együtt különleges, füstös ízvilágot ad ennek a házi finomságnak. Befőzve hónapokig eláll, így a hideg téli napokon is elővehetjük.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lucakamilla
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Fűszerek ízlés szerint

Elkészítése

Elkészítés

A vöröshagymát apró lyukú húsdarálón ledaráljuk, majd egy nagy lábasban az olajon üvegesre pároljuk. Közben a padlizsánokat sütőben vagy nyílt láng fölött megsütjük, héjukat lehúzzuk, húsukat pedig a párolt hagymához adjuk.

A paradicsomot és a kápia paprikát szintén ledaráljuk, majd a padlizsános-hagymás alaphoz öntjük. Az egészet lassú tűzön addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű krémet nem kapunk. Ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval és őrölt babérral fűszerezzük.

Amikor elkészült, még forrón hozzákeverjük a nátrium-benzoátot, majd azonnal tiszta befőttesüvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ha nyílt lángon sütjük a padlizsánt, különleges füstös ízt kap a zakuszka. A padlizsán magjait nyugodtan benne hagyhatjuk, nem kell eltávolítani. A kész krémet pirítósra kenve vagy grillezett húsok mellé is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
lucakamilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is