Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Zöld paradicsom lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított paradicsomokat felkockázzuk, majd egy lábasba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és elkezdjük főzni. Amíg nem enged levet, fokozottan figyelünk rá. Körülbelül 40 perc főzés után hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább főzzük. További 30 perc főzés után a masszát két részre osztjuk. Az egyik felét turmixoljuk, visszatesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.08.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A megtisztított paradicsomokat felkockázzuk, majd egy lábasba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és elkezdjük főzni. Amíg nem enged levet, fokozottan figyelünk rá. Körülbelül 40 perc főzés után hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább főzzük.

További 30 perc főzés után a masszát két részre osztjuk. Az egyik felét turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a dzsemfixet, majd üvegbe töltjük. A lezárt üvegeket 5-10 percre fejre fordítjuk.

A másik felét még melegítjük, hozzákeverünk körülbelül 1 teáskanál fahéjat, majd a dzsemfixet is. Ezután üvegbe töltjük. Ennél az adagnál a darabos állag megmarad, de nagyobb darabokat nem hagyunk benne.

Ebből a mennyiségből három normál üveg lekvár készül. Aki nem szeretné külön variálni, egyben is elkészítheti: a főzés végén ízlés szerint fűszerezzük, majd a két adag dzsemfixet egyszerre hozzáadva 2-3 percig forraljuk, végül üvegbe töltjük. A két csomag dzsemfix mindenképpen szükséges hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is