Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöld paradicsom lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg zöld paradicsom
  • 65 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag 3:1 dzsemfix
  • 1 kávéskanál fahéj (nem kötelező )

Elkészítése

A megtisztított paradicsomokat felkockázzuk, majd egy lábasba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és elkezdjük főzni. Amíg nem enged levet, fokozottan figyelünk rá. Körülbelül 40 perc főzés után hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább főzzük.

További 30 perc főzés után a masszát két részre osztjuk. Az egyik felét turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a dzsemfixet, majd üvegbe töltjük. A lezárt üvegeket 5-10 percre fejre fordítjuk.

A másik felét még melegítjük, hozzákeverünk körülbelül 1 teáskanál fahéjat, majd a dzsemfixet is. Ezután üvegbe töltjük. Ennél az adagnál a darabos állag megmarad, de nagyobb darabokat nem hagyunk benne.

Ebből a mennyiségből három normál üveg lekvár készül. Aki nem szeretné külön variálni, egyben is elkészítheti: a főzés végén ízlés szerint fűszerezzük, majd a két adag dzsemfixet egyszerre hozzáadva 2-3 percig forraljuk, végül üvegbe töltjük. A két csomag dzsemfix mindenképpen szükséges hozzá.

https://receptneked.wps.hu/befozes/zold-paradicsom-lekvar/