Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabkonzerv recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 170 dkg zöldbab
  • 1 liter víz
  • 1,5 dkg só
  • 3 dl ecet (20%)
  • 1 g nátrium-benzonát

Elkészítése

A feldarabolt babot 5 percig előfőzzük, leszűrjük és üvegekbe rakjuk.

A felöntéshez szükséges vizet sóval felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, a tartósítószert és melege az üvegekbe töltjük.

Az üvegeket lezárjuk, és félig teli edényben 10 percig főzzük, a levében hagyjuk kihűlni.

Az előirt adag 3 db 1 literes üvegre elég.

https://receptneked.wps.hu/befozes/zoldbabkonzerv/