Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldparadicsom fűszeresen télire eltéve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg zöld paradicsom
  • 2,5 dl ecet (10%-os)
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg só
  • 5 szem bors
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 0,5 kávéskanál nátrium benzoát

Elkészítése

A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, majd tisztára mosott üvegekbe rakjuk.

A felöntőlevet elkészítjük: 1 l vízhez az ecetet, cukrot, sót, borsot, mustármagot elkeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a nátrium benzoátot és melegen az üvegekbe öntjük. Száraz dunsztba tesszük.

Pár hetet várunk vele és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/befozes/zoldparadicsom-fuszeresen-telire-elteve/