Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldparadicsom-saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg zöldparadicsom
  • 50 dkg fejes káposzta
  • 20 dkg hagyma
  • 15 dkg só
  • 1 liter víz
  • 5 dkg cukor
  • 10 szem bors
  • 1 dl ecet (20%9
  • 0,5 g nátrium-benzonát

Elkészítése

A paradicsomot uborkagyalun lereszeljük, a káposztát és a hagymát vékonyra szeljük, összekeverjük, lesózzuk.

A vizet a cukorral, borssal felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, és a tartósítót.

A salátát enyhén kinyomkodjuk, üvegbe rakjuk és leöntjük a kihűlt lével.

Dupla celofánnal lezárjuk. A leírt adag 1 db. 3l. üveghez elég.

https://receptneked.wps.hu/befozes/zoldparadicsom-salata/