Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

3 ízes, habos rolni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés tej
  • 1 citrom héja
  • 3 tojássárgája

A tészta lekenéséhez

  • baracklekvár

A töltelékhez

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darált mák
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 üveg magozott meggy

Elkészítése

Az élesztőt kevés (kb 50 ml) cukros tejben felfuttatjuk

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd egyforma részre osztjuk.

Egy nagy gáztepsit (31*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 cm-es lappá és lekvárral megkenjük. Alaposan lecsepegtetett meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé. A tészta közepén egy kb 6 cm-es sávot szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot 3 részre osztjuk és az egyik felébe a kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba pedig a diót forgatjuk.

A szabadon maradt részt betöltjük külön-külön a habokkal.

190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintjük és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/3-izes-habos-rolni/