Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

45 perces krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 13 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag szalalkáli
  • késhegynyi só
  • tej (annyi, hogy nyújtható tésztát kapjunk)

Krém

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
45 perces krémes kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik részt egyenként egyforma nagyságúra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, a tepsi hátulján 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Közben a tojássárgákat a vaníliás cukorral, kristálycukorral, liszttel és egy kis mennyiségű tejjel (1-1,5 dl) csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a lisztes keveréket belecsorgatjuk a forró tejbe, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és levesszük a gázról.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a még forró krémbe.

Az elkészült krémet két részre osztjuk, és betöltjük vele a kisült lapokat. Miután pár órára kihűlt, már szeletelhető lesz. A tálaláshoz megszórhatjuk vaníliás porcukorral. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/45-perces-retes/