Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a rumot, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle, és a közepüket kissé benyomjuk. Forró olajban sütjük ki a fánkokat. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.04.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a rumot, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle, és a közepüket kissé benyomjuk.

Forró olajban sütjük ki a fánkokat. A fánk egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük készre.

Tálalás:

A fánkokat porcukorral meghintve vagy lekvárral kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is