Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

5 perces fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 picike rum

Elkészítése

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a rumot, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle, és a közepüket kissé benyomjuk.

Forró olajban sütjük ki a fánkokat. A fánk egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük készre.

Tálalás:

A fánkokat porcukorral meghintve vagy lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/5-perces-fank-4/