Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

A nagymama omlós linzere

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Győződjünk meg arról, hogy a hozzávalók, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hűvösek legyenek. Tegyük őket a hűtőbe a tészta omlós textúrájának megőrzése érdekében. A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport és a sót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat/margarint, morzsoljuk el alaposan, majd reszeljük hozzá a narancs és citromhéjat. Ezt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.11.22.

Hozzávalók

Továbbá

Elkészítése

Tészta:

Győződjünk meg arról, hogy a hozzávalók, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hűvösek legyenek. Tegyük őket a hűtőbe a tészta omlós textúrájának megőrzése érdekében.

A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport és a sót, majd keverjük össze.

Adjuk hozzá a vajat/margarint, morzsoljuk el alaposan, majd reszeljük hozzá a narancs és citromhéjat. Ezt követően a tojássárgával dolgozzuk össze a tésztát, amíg össze nem áll. Dolgozzunk gyors mozdulatokkal.

Pihentetés:

Formáljunk a tésztából gombócot, csomagoljuk folpackba és hűtőben pihentessük.

Szaggatás:

Dolgozzunk kis adagokban. Nagyobb adag tészta esetén osszuk fel kisebb gombócokra.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd szaggassuk ki. A maradék tésztát gyúrjuk össze és ismételjük meg a folyamatot.

Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne melegedjen fel, mert ragadni fog!

Sütés:

A kiszaggatott tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig. Amikor a tészta színe halvány sárgából rózsaszínre vált, kivehetjük.

Ne süssük túl, hogy omlós maradjon.

Töltés és tálalás:

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd töltsük meg a lekvárral.

Dobozban tárolva a sütemény másnapra megpuhul.

Tálalás előtt szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is