Elkészítése
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőkanál forró vízben feloldjuk. A vajat egy csipet sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát két egyenlő adagra osztjuk. Az egyik adaghoz hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig belekeverjük a feloldott kávét.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és először a csokoládés tésztát simítjuk bele, majd ráhalmozzuk a kávés tésztát. A tetejét villával egyszer lazán átkeverjük, hogy márványos hatást érjünk el. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor megsült, rácsra helyezzük, és még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral. A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még a forró krémhez keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük a krémet, és amikor már nem forró, kiveszünk belőle körülbelül 2 dl-t, amiben feloldjuk a zselatint. A zselatinos keveréket visszatesszük a többi krémhez, és alaposan összekeverjük.
A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor a krém állaga kezd sűrűsödni, ráöntjük a tésztára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, ami körülbelül két órát vesz igénybe. Ezután kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.
