Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Adventi kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 teáskanál instant kávépor (3 in1)
  • 50 dkg vaj
  • csipet só
  • 45 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

A tészta lekenéséhez

  • 2 evőkanál lekvár
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg darált mogyoró
  • cukor
  • 2,5 evőkanál zselatin

Elkészítése

A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőkanál forró vízben feloldjuk. A vajat egy csipet sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát két egyenlő adagra osztjuk. Az egyik adaghoz hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig belekeverjük a feloldott kávét.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és először a csokoládés tésztát simítjuk bele, majd ráhalmozzuk a kávés tésztát. A tetejét villával egyszer lazán átkeverjük, hogy márványos hatást érjünk el. Az előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor megsült, rácsra helyezzük, és még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral. A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még a forró krémhez keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük a krémet, és amikor már nem forró, kiveszünk belőle körülbelül 2 dl-t, amiben feloldjuk a zselatint. A zselatinos keveréket visszatesszük a többi krémhez, és alaposan összekeverjük.

A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor a krém állaga kezd sűrűsödni, ráöntjük a tésztára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, ami körülbelül két órát vesz igénybe. Ezután kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/adventi-kocka/