Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Adventi mézes koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg méz
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dkg sütőpor
  • 0,5 db citrom leve és reszelt héja
  • datolya

Cukormáz

  • tojásfehérje
  • porcukor
  • színes ételfesték

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és formázzuk. A koszorúhoz szükséges egy alap, amit ízlés szerint további kiszúrt formákkal díszíthetünk. A gyertyákhoz 4 db kis méretű korongra lesz szükség, gyertyánként 5 réteggel. A formákat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, pár perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután cukormázzal ragasztjuk össze a formákat. A gyertyákat is kialakítjuk a kis korongokból, majd leöntjük őket mázzal. Hagyjuk, hogy megszáradjanak. A máz állaga attól függ, mit szeretnénk: ha díszíteni akarjuk a formákat, legyen keményebb, ha bevonni az egészet, legyen folyósabb.

Ételfestékkel színezett cukormázzal díszítjük a koszorúkat és formákat. Végül a gyertyákat cukormázzal erősítjük az alapra. A gyertyák “lángja” félbe vágott datolyából készül.

Jó szórakozást a díszítéshez!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/adventi-mezes-koszoru/