Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Adventi mézeskalács házikó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az adventi mézeskalács házikó a karácsonyi ünnepek egyik legvarázslatosabb dísze. Az illatos fűszerek és a puha mézeskalács tészta nemcsak finom, hanem a családi együttlétet is különlegessé teszi. A házikó építése igazi élmény és miután elkészült, a díszítése is remek szórakozást nyújt minden korosztálynak.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.12.03.

Tésztához:

Ragasztáshoz:

Díszítéshez:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet átszitáljuk a sütőporral.

Egy edényben a mézet meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót (tojásokat, porcukrot, fűszereket, kakaóport, mézet) és alaposan elkeverjük, hogy sima masszát kapjunk. Ezt követően hozzáadjuk a liszthez és alaposan összegyúrjuk.

A tésztát folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Formázás, sütés:

Lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Az alaphoz egy nagyobb lapot vágunk (ez lesz az alja), majd házikó kiszúrót vagy sajtát sablont (kartonból) elkészítjük a többi elemet is.

A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 210 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor már kezd barnulni a széle. Ragasztás és díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen még kissé képlékenyek.

A leeső tésztadarabokból elkészíthetjük a házikó kiegészítőit, mint hóember, kerítés, szánkó vagy gyertya alap, mindezt saját fantáziánk szerint.

Cukormáz:

A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, közben a porcukrot kanalanként hozzáadjuk és olyan állagúra keverjük ami még nem szilárd, de már nem is folyékony (kb tejföl állagú legyen).

A cukormázat habzsákba töltjük,és a házikó darabjait ezzel díszítjük. Frissen, fogvájóval finomíthatjuk a vonalakat és pöttyöket.

Összeállítás:

A házikó és a kiegészítők összeragasztásához cukormázat vagy karamellt használunk.

A házikót a díszítésekkel egyenletesen ráragasztjuk az alapra, majd a többi díszt is elhelyezzük rajta. A végén már csak egy kis türelem kell, míg a cukormáz teljesen megköt.

Tipp:

Ha szeretnénk színes díszítést, akkor 1 evőkanálnyi cukormázhoz ételfestéket adva színezhetjük a mázat. Az ételfesték mellett a díszítést egy kis csillámmal is különlegesebbé tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is