Elkészítése
Először elkészítjük a tejberizst. A rizst a tejben puhára főzzük állandó kevergetés mellett, majd amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a gázt. Belekeverjük a vaníliát, a cukrot és a citromhéjat.
Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponevel.
A babapiskótát ketté osztjuk, majd az egyik felét megforgatjuk tejben és egy 20*30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele.
Erre terítjük a kihűlt tejberizst, majd mehet rá a második réteg babapiskóta, amit már nem szükséges tejbe forgatni.
Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot.
Áfonyahab:
10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzzük. A zselatint vízbe áztatjuk. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hűlni hagyjuk.
A mascarponét kevés porcukorral kikeverjük, majd csomómentesre keverjük bele a kihűlt áfonyazselét. Hozzáöntjük a tejszínt, majd addig verjük, amíg kenhető, formamegtartó állagot nem kapunk.
Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket.
Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük.










