Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás charlotte gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótatekercshez

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál eritrit
  • 8 evőkanál rizsliszt

Piskótatekercs töltéséhez

  • baracklekvár

A torta töltelékéhez

  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg eritrit
  • 0,5 liter habtejszín
  • 45 dkg friss áfonya
  • 1 csomag zselatin (20 g, por alakú)
  • 0,5 dl szörp vagy víz

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a felét és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, vagy külön keverjük ki és sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.

A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű, gömbölyű fenekű tálba rendezzük amit előzőleg folpackkal kibéleltünk úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd a sütit.

A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel. A habtejszínt is felverjük. A zselatint kevés vízben vagy szörpben felmelegítjük (nem forraljuk).

Egy nagyobb tálban a habot és krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is (én ekkor kb 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.

A piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk a krémet, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk. Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és a maradék krémmel díszítjük. Én ezt pár csepp kék ételfestékkel színeztem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-charlotte-glutenmentesen/