Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás citromos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só

A krémhez

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé

A tetejére

  • 15 dkg áfonya

Elkészítése

A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (28*32 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral-éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat.

A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.

Kb 20 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Porcukorral is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-citromos-szelet/