Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás-csokicseppes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg csokilencse (esetleg étcsokoládé)
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 0,5 kk étkezési szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Az áfonyát apróra daraboljuk. Ha csoki lencse helyett étcsokoládét használunk, akkor azt durvára vágjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojásokat. Kézzel kicsit összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyát és a csokit. Átkeverjük.

Lisztes kézzel kisebb diónyi darabokat formálunk a két kezünk között, majd az előkészített tepsikbe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek.

160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, ezután egész vékonyan megszórjuk porcukorral.

[box style=”info”]Igazán finom, nem túl édes kekszek születtek. Ami nagyon tetszett, hogy puha, omlós lett a végeredmény, nem pedig az a ropogós, fogbeletörős keksz. Biztosan máskor is kap majd ilyet a család.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-csokicseppes-keksz/