Hozzávalók:
- 13 dkg durum liszt
- 6 dkg fehér liszt
- 6 dkg graham liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg süthető csokicsepp
Elkészítése:
A vajat elkeverjük a cukorral és a tojással. Tovább keverve hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül beletesszük csokit és az áfonyát is.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni, majd kis halmokat rakosgatunk a sütőpapírral leterített sütőlapra, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Forrón nagyon puha, miután kihűlt, kellően kemény, de omlós marad, sütis dobozban sokáig eltartható finom apró süti.