Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás egres pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér tönköly liszt
  • 10 dkg durum liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk só
  • 5 ek sűrű joghurt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 ek kókuszvirág cukor
  • 20 dkg egres
  • 20 dkg áfonya


Elkészítése:

A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.

Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.

180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-egres-pite/