Hozzávalók:
- 10 dkg fehér tönköly liszt
- 10 dkg durum liszt
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 mk só
- 5 ek sűrű joghurt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kókuszvirág cukor
- 20 dkg egres
- 20 dkg áfonya
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.
180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.