Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Áfonyás gyümölcskosár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a vajat hozzáadva morzsoljuk össze, amíg homogén állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk az egyik tojást, egy evőkanál mézet és két evőkanál kefirt, majd az egészet jól formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd nagy pogácsaszaggatóval körlapokat vágunk ki belőle. Ezeket a körlapokat óvatosan […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a vajat hozzáadva morzsoljuk össze, amíg homogén állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk az egyik tojást, egy evőkanál mézet és két evőkanál kefirt, majd az egészet jól formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd nagy pogácsaszaggatóval körlapokat vágunk ki belőle. Ezeket a körlapokat óvatosan belehelyezzük a muffinmélyedésekbe (szilikonos formát használva), és az ujjunkkal kosárformára igazítjuk őket.

A natúr krémsajtot összekeverjük két evőkanál mézzel és a másik tojással, majd néhány csepp citromlevet adunk hozzá. Ezt a keveréket a kosárkákba töltjük, de ügyeljünk rá, hogy ne töltsük meg teljesen, mert a sütés közben a krém megemelkedik. A krém tetejére aszalt vörös áfonyákat rakosgatunk díszítésként.

Az előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a kosárkák szépen megpirulnak, és a krém megszilárdul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is