Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A keksz alaphoz: 2 csomag mézes keksz 10-12 dkg olvasztott margarin A sajttorta réteghez: 25 dkg tehéntúró 10 dkg natúr sajtkrém 2 ek zsíros tejföl 1 dl habtejszín 1 citrom reszelt héja 10 dkg porcukor pici citromlé só vanília aroma 1 csomag hidegen oldódó zselatin Tetejére: áfonya dzsem pirított, szeletelt mandula Elkészítése: A kekszet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.04.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:

  • 2 csomag mézes keksz
  • 10-12 dkg olvasztott margarin

A sajttorta réteghez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 ek zsíros tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • pici citromlé
  • vanília aroma
  • 1 csomag hidegen oldódó zselatin

Tetejére:

  • áfonya dzsem
  • pirított, szeletelt mandula


Elkészítése:

A kekszet összetörjük, nem baj ha maradnak benne nagyobb darabok, nem kell lereszelni. Az olvasztott vajjal elkeverjük, és egy jól gyúrható masszát készítünk, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.

A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, kikeverjük a sajtkrémmel, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral, sóval, citromlével és vaníliával, majd felverjük a tejszínt kemény habbá, és hozzákeverjük.

A hidegen oldódó zselatinok közül is sokféle van, én mindig biztosra megyek, így a felhasználásánál leírtaknál fogva olyat választok, ahol 500-600 ml folyadékot ír egy csomaghoz. Így azt is hozzáadom, és kikeverem még egyszer. Legyen a krém frissítően üde a citromtól, de kellemesen édeskés is.

A kekszalapra egyengetjük a krémet, és ha az áfonya dzsemünk állaga kemény, picit felmelegítjük, vagy pici vízzel kikeverjük. Csíkokat húzunk a krém tetejére egy kanál segítségével, majd pálcikával bemárványozzuk, és megszórjuk bőven pirított mandulával.

3-4 órán keresztül hűtjük.

Isteni, könnyed desszert egy grillvacsora után.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is