Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az áfonyás kuglóf egy könnyű és illatos sütemény, amely a citrom frissességével és az áfonya gyümölcsös ízével lesz igazán különleges. Reggeli mellé, délutáni kávéhoz vagy vendégváró édességként is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, és apránként a masszához adagoljuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához forgatjuk. A kuglófformát margarinnal kikenjük és liszttel megszórjuk. A tészta felét beleöntjük, megszórjuk a megmosott áfonyával, majd a maradék masszával befedjük.

A tetejét ollóval vagy villával kissé megvagdosva lazítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 25–30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Tipp

A kuglófot megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük egy egyszerű citrommázzal. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, keverhetünk a tésztába fehér csokidarabokat is, amelyek jól harmonizálnak az áfonyával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is