Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis doboz áfonya

Elkészítése

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, és apránként a masszához adagoljuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához forgatjuk. A kuglófformát margarinnal kikenjük és liszttel megszórjuk. A tészta felét beleöntjük, megszórjuk a megmosott áfonyával, majd a maradék masszával befedjük.

A tetejét ollóval vagy villával kissé megvagdosva lazítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 25–30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Tipp

A kuglófot megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük egy egyszerű citrommázzal. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, keverhetünk a tésztába fehér csokidarabokat is, amelyek jól harmonizálnak az áfonyával.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-kuglof/