Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor (holland)
Töltelékhez
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 3 dkg darabolt, zöld, sótlan pisztácia
- 15 dkg házi kékáfonyadzsem
Elkészítése:
A lisztet, a margarint, a tojások sárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük és a felébe kakaóport gyúrunk.
A barna lapot kinyújtjuk, majd tepsibe fektetjük. Megkenjük az áfonyadzsemmel és ráfektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék.
A töltelék elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd beleforgatjuk a kristálycukrot és a 15 dkg darált diót. Megszórjuk pisztáciával és 160 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.