Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint 40 dkg zabpehely (apróbb szemű) 20 dkg aszalt vörös áfonya 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor 2 tojás 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin) Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy mélyebb tálban […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
orkat
Beküldte: 2017.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
  • 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 2 tojás
  • 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.

Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.

Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).

Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.

Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.
[box style=”info”]Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
orkat
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is