Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szitált lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját, és dagasztófejjel ellátott robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután kézzel is átgyúrjuk, majd letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük az áfonyadzsemet. A friss áfonyát, a vaníliás cukrot, a barna nádcukrot, az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cukrasz56
Beküldte: 2013.04.30.

Tésztához

Az áfonyadzsemhez

A tetejéretojás sárgája

A tetejére

Elkészítése

A szitált lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját, és dagasztófejjel ellátott robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután kézzel is átgyúrjuk, majd letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 perc alatt duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük az áfonyadzsemet. A friss áfonyát, a vaníliás cukrot, a barna nádcukrot, az őrölt szegfűszeget és csillagánizst, a narancs reszelt héját, a vörösbort, a rumot és az őrölt fahéjat egy lábosban összefőzzük. Amikor a gyümölcs szétfőtt, hozzáadjuk a zseléfixet, és a leírásnak megfelelően besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, hogy kenhető állagú legyen.

A megkelt tésztát kb. 30×50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a hideg dzsemmel, majd hosszanti oldalánál kezdve szorosan feltekerjük. A tésztát trapéz alakú szeletekre vágjuk, és a trapézok közepét egy kés tompa élével benyomjuk, hogy pillangó formát kapjunk.

A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, hogy legyen helyük kelni. A tetejüket megkenjük tojássárgával, és megszórjuk darabolt pörkölt mogyoróval.

170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, vaníliás porcukrot szitálunk a tetejükre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
cukrasz56
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is