Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Linzer alaphoz: 15 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 tojássárgája Kevert tésztához: 8 dkg liszt 8 dkg vaj 8 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 2 tojás 1 dl natúr joghurt fél csomag sütőpor 20 dkg áfonya 5 dkg mogyoró (szeletelve) Elkészítése: A linzer alaphoz a lisztet, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
erzsikonyha
Beküldte: 2015.04.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Linzer alaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Kevert tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg áfonya
  • 5 dkg mogyoró (szeletelve)


Elkészítése:

A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.

A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.

Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.

Tetejére szeletelt mogyoró kerül.

170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.

Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is