Elkészítése
Hozzávalók:
Linzer alaphoz:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
Kevert tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg áfonya
- 5 dkg mogyoró (szeletelve)
Elkészítése:
A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.
A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.
Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.
Tetejére szeletelt mogyoró kerül.
170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.
Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.


