Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás sajttorta pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg áfonya
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg Győri Édes keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj


Elkészítése:

Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)

Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.

A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-sajttorta-poharkrem/