Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
  • 1 bögre tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
  • 0,75 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • vanília ízlés szerint
  • 6 evőkanál kókuszzsír
  • 0,75 bögre áfonya megmosva
  • 0,5 bögre zabpehely
  • 1 bögre víz (ettől kicsit több fog kelleni)

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá, hogy mennyi vizet vesz fel. A tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-vanilias-zabpelyhes-muffin-2/