Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (2,5 dl)
  • 1 bögre tönkölybúzaliszt (vagy finomliszt, 2,5 dl)
  • 0,5 bögre zabpehely
  • 0,75 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • vaníliaaroma
  • 6 evőkanál kókuszzsír
  • 0,75 bögre áfonya
  • 1,2 bögre víz (2,5 dl)

Elkészítése

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel – a tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonyas-vanilias-zabpelyhes-muffin/