Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Áfonylekváros, csokis piskóta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az áfonylekváros, csokis piskóta a klasszikus házi sütemények egyik legfinomabb változata. A puha tészta, a savanykás lekvár és az étcsokoládé együttese igazán kellemes ízvilágot ad. Kiváló desszert délutáni kávé mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.21.

Piskóta:

Krém:

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral fehéredésig, kemény habbá verjük, körülbelül 10 perc alatt. A sütőporral elkevert lisztet apránként a habhoz adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a tészta könnyű maradjon. Egy nagy gáztepsit (34*40 cm) kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótamasszát.

Előmelegített sütőben, 160 °C-on készre sütjük.

Formázás és hűtés:

A megsült piskótát sütőpapírra borítjuk, még melegen feltekerjük és teljesen kihűtjük.

Töltés és bevonás:

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük az áfonya lekvárral, majd ismét feltekerjük. A tekercset rácsra helyezzük és bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.

Tálalás:

Miután a csokimáz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

Tipp:

A lekvárt ízlés szerint málnával, ribizlivel vagy barackkal is helyettesíthetjük. Ha még selymesebb csokoládébevonatot szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés vajat is az olvasztás során. A sütemény hűtve, másnapra lesz a legfinomabb, amikor az ízek jól összeérnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is