Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonylekváros, csokis piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 üveg áfonyalekvár (vagy másmilyen ízű)

0

1

2

3

  • 200

4

  • g

5

  • étcsokoládé

6

  • (g)

7

8

  • 3

9

  • evőkanál

10

  • olaj

11

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral fehéredésig, kemény habbá verjük, körülbelül 10 perc alatt. A sütőporral elkevert lisztet apránként a habhoz adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a tészta könnyű maradjon. Egy nagy gáztepsit (34*40 cm) kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótamasszát.

Előmelegített sütőben, 160 °C-on készre sütjük.

Formázás és hűtés:

A megsült piskótát sütőpapírra borítjuk, még melegen feltekerjük és teljesen kihűtjük.

Töltés és bevonás:

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük az áfonya lekvárral, majd ismét feltekerjük. A tekercset rácsra helyezzük és bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.

Tálalás:

Miután a csokimáz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

Tipp:

A lekvárt ízlés szerint málnával, ribizlivel vagy barackkal is helyettesíthetjük. Ha még selymesebb csokoládébevonatot szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés vajat is az olvasztás során. A sütemény hűtve, másnapra lesz a legfinomabb, amikor az ízek jól összeérnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/afonylekvaros-csokis-piskota/