Piskóta:
A tojásokat a cukorral fehéredésig, kemény habbá verjük, körülbelül 10 perc alatt. A sütőporral elkevert lisztet apránként a habhoz adjuk, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a tészta könnyű maradjon. Egy nagy gáztepsit (34*40 cm) kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótamasszát.
Előmelegített sütőben, 160 °C-on készre sütjük.
Formázás és hűtés:
A megsült piskótát sütőpapírra borítjuk, még melegen feltekerjük és teljesen kihűtjük.
Töltés és bevonás:
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük az áfonya lekvárral, majd ismét feltekerjük. A tekercset rácsra helyezzük és bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
Tálalás:
Miután a csokimáz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Tipp:
A lekvárt ízlés szerint málnával, ribizlivel vagy barackkal is helyettesíthetjük. Ha még selymesebb csokoládébevonatot szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés vajat is az olvasztás során. A sütemény hűtve, másnapra lesz a legfinomabb, amikor az ízek jól összeérnek.