Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ágnes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 evőkanál cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 8 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 liter tej
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral, olajjal, liszttel, kakaóporral és sütőporral összekeverjük, végül hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Sütőpapírral bélelt (kb. 28×38 cm-es) tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kettévágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 3 dl keményre vert habtejszínnel összekeverjük. A krémet rákenjük a félbevágott tészta aljára, majd ráhelyezzük a másik felét, és a maradék keményre vert habtejszínt a tetejére kenjük. A sütemény tetejét bármilyen gyümölccsel, kakaóporral vagy csokiforgáccsal díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/agnes-szelet/