Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Albert kekszes rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy csomag albert keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
Albert kekszes rolád

Elkészítése

A krém elkészítése

Először a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral habosra keverjük. Miután a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajas porcukor keverékhez, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A keksz rétegezése és összeállítása

A kész krémmel rétegezzük a kekszeket, így két kisebb roládot kapunk. A roládok oldalát és végeit is bekenjük a maradék krémmel, majd alaposan megforgatjuk kókuszreszelékben, hogy mindenhol egyenletesen fedje.

Hűtés és szeletelés

A kész roládokat fóliára tesszük, és hűtőbe helyezzük. Legalább 2-3 órát hűtjük, de akár egy éjszakát is pihenhet, hogy az ízek jól összeérjenek. A hűtési idő után a roládokat szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/albert-kekszes-rolad/