Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Alma rózsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük. A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak. Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni. Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.

A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.

Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.

Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.

Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Balról, óvatosan és amennyire lehet, szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.

Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is