Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma Rózsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 savanykás piros alma
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • porcukor
  • fahéj
  • fél citrom leve
  • 1 ek liszt (nyújtáshoz)


Elkészítése:

A tésztát kicsit kinyújtjuk, és hat részre vágjuk. Az almákat kettévágjuk, kiszedjük a csumáját. Vékonyra (kb. 2 mm) felszeleteljük.

Egy üvegtálat félig megtöltünk hideg vízzel és a fél citromlevével. Beletesszük az almaszeleteket, és 2-3 percre magas hőfokra betesszük a mikróba. Ezután leszűrjük az alma levét, és lecsepegtetjük.

A sárgabaracklekvárhoz 1 ek vizet adunk, elkeverjük, kiforraljuk.

A meghűlt lekvárral megkenjük a leveles tésztát, és az almaszeleteket a tészta felső részén sorba rakjuk. A tészta alját ráhajtjuk, megszórjuk fahéjjal az alsó szélét, majd feltekerjük.

Szilikonos muffin formába tesszük, 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A tetejét porcukorral és fahéjjal megszórjuk.

[box style=”info”]Én mindig savanykás almából készítem![/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/alma-rozsa-2/