Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma rózsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 3 közepes darab alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 bögre víz

Elkészítése

Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.

A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.

Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.

Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.

Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Balról, óvatosan és amennyire lehet, szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.

Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/alma-rozsa/