Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg reszelt alma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • teljes kiörlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
  • barna nádcukor vagy édesítőszer (ízlés szerint)
  • csipet só
  • citrom reszelt héja
  • néhány csepp citromlé
  • zsiradék a sütéshez
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése

Az almát lereszeltem és meglocsoltam citrommal.

A reszelt alma levét kicsit kinyomkodtam, hozzákevertem a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, a sót, csak ezután adtam bele a lisztet, amennyit felvesz (nálam kb 30 deka liszt kellet hozzá) és a cukrot gondolomra (én nem szoktam sokat tenni, nem kell, hogy túl édes legyen, úgy is meghintjük porcukorral amikor megsül).

Kézzel nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából és szép aranybarnára sütöttem. A sütése forró kókuszzsírban úgy történt, mint a fánké. Papírtörlőre szedtem és leitattam a felesleges zsiradékot.

Forrón kináljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almafank-5/