Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hámozzuk meg az almákat, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni. Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2023.03.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Hámozzuk meg az almákat, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét.

Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal együtt.

A masszából formázzunk kis gombócokat. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában és sütjűk ki forró olajban minden oldalukat.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is