Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg alma
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 szem apróra tört szegfűszeg
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • olaj
  • porcukor fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítése

Hámozzuk meg az almákat, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét.

Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal együtt.

A masszából formázzunk kis gombócokat. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában és sütjűk ki forró olajban minden oldalukat.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almafank-6/